Home

Achtergrond 442 x bekeken 1 reactie

Goud voor Anky van Grunsven

Dressuuramazone Anky van Grunsven heeft vandaag bij de Olympische Spelen de gouden medaille gewonnen.

De Brabantse deed dat door in de kür met IPS Salinero haar Duitse rivale Isabell Werth te achterhalen. Op het hippische complex van Shatin in Hongkong herhaalde Van Grunsven haar kunststukje van vier jaar geleden in Athene. Ook daar werd ze in het eerste onderdeel op achterstand gezet, door de Duitse Ulla Salzgeber, maar herstelde ze zich gedurende het evenement.

Voor Van Grunsven is het de derde opeenvolgende keer dat ze individueel goud wint op de Spelen. Voor Nederlandse begrippen is dat een unicum. In 2000 te Sydney won ze voor de eerste keer, met Bonfire. Bij de vorige olympiade had ze evenals nu Salinero onder het zadel.
In Hongkong nam Van Grunsven voor de zesde keer deel aan de Spelen. Ze was er in Seoul (1988) al bij. Ze verwacht dat ze met Salinero haar loopbaan voortzet tot de Wereldruiterspelen van 2010. Of ze de volgende Olympische Spelen (2012) nog haalt, laat ze afhangen van het feit of ze een ander toppaard tot haar beschikking krijgt.

Vooraf was de verwachting dat Van Grunsven in Hongkong twee gouden medailles zou kunnen weghalen. De machtsgreep in de landenwedstrijd mislukte echter. Duitsland was te sterk.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    FH.v.d.Brink

    Een gespannen amazone reed met een rustig paard naar het Derde Goud.
    Had Duitsland "nog vragen" ?

    Dit is super!!

Of registreer je om te kunnen reageren.