Home

Achtergrond 250 x bekeken

Goedkeuring PrimAviera bijna binnen

Het masterplan voor het nieuwe glastuinbouwgebied PrimAviera – langs de A4 bij Schiphol, ter hoogte van het dorpje Rijsenhout – wordt op 28 augustus door de gemeenteraad van Haarlemmermeer besproken.

Bedoeling is dat de raad het plan op 4 september vaststelt. Dat meldde Philippine van der Schuyt, projectleider PrimAviera bij de gemeente Haarlemmermeer, gisteravond tijdens een informatiebijeenkomst in Burgerveen.

Tegelijkertijd met de ontwikkeling van PrimAviera willen de gemeente en het Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) het bestaande glas in Rijsenhout herstructureren. Het plan daarvoor zal naar verwachting eind dit jaar klaar zijn.

Het bedrijf van de Westlandse tomatenteler Jos Looije, die zich als eerste in PrimAviera wil vestigen, zal daarvoor een beroep doen op de artikel-19-procedure. Het bedrijf heeft 44 hectare aangekocht, waarvan
36 hectare zal worden bebouwd.

In PrimAviera moet zich volgens SGN binnen vijftien jaar een glastuinbouwgebied van netto 230 tot 240 hectare hebben ontwikkeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.