Home

Achtergrond 2 reacties

Glaskracht wil 50 miljoen voor investeringsfonds

LTO Glaskracht Nederland wil dat het ministerie van LNV 50 miljoen euro stort in een investeringsfonds van overheid en bedrijfsleven.

Tuinders met een lange termijnperspectief zouden hiermee investeringen in aardwarmte en andere verduurzamingsaanpassingen kunnen bekostigen tegen gunstige leentarieven. Deze week maakte LTO Glaskracht de wensen bij het ministerie bekend.

Naast een investeringsfonds wil Glaskracht een glasafbraaksubsidie voor bedrijven in concentratiegebieden en voor verspreid glas. Ook hiervoor is 50 miljoen euro nodig, denkt Glaskracht. Zo kunnen bedrijven zonder lange termijnperspectief hun bedrijf beëindigen zonder grote schulden. Tussen de 5 en 10 procent van de bedrijven komt in financiële problemen als ze gascontracten voor 40 cent moeten tekenen, zo liet de Rabobank recent weten. Na analyse van LTO Glaskracht en PT pleit Glaskracht bij LNV voor een garantstelling om bedrijven met liquiditeitstekorten te helpen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  live

  Hiermee probeert de Rabobank onder regie van de LTO zoveel mogelijk geld binnen te halen van bedrijfen die moeten stoppen .Het maakt immers niet uit of je met Grote / Hele Grote schulden in de WSNP zit je moet toch minimaal 3 jaar lang samen met je echtgenoot zoveel mogelijk verdienen (ongeacht je gezinssamenstelling) en je levert alles tot 90% van het sociaal minimum in tenbehoeve van de Boedel

 • no-profile-image

  G Vriend

  Goedendag,
  Als tuinder hoop ik dat ...als er al geld beschikbaar komt dit niet naar bedrijven gaat die de laatste jaren al geld hebben gehad... en ook gewoon baar geld graag om investering te doen. wij willen met een kleine wkk terugkunnen leveren. gewoon voor het geld maar de kosten zijn in verhouding erg hoog. Ook krijgen wij dan geen MEP. hoe moeten wij dan in leven blijven. Ik heb LTO nog niet horen roepen dat kleine terugleveraars ook MEP WILLEN. Ook zal er subsidie moeten komen voor een Co2 / rookgasreiniger indien deze vrijwillig wordt aangeschaft.
  Anders is dit ook onbetaalbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.