Home

Achtergrond

Georgische wijn voor viering van raketschild

Polen en de Verenigde Staten hebben de ondertekening van het akkoord over het plaatsen van een raketschild in Polen woensdag gevierd met Georgische wijn.

Dat zei de Poolse onderminister van Buitenlandse Zaken Ryszard Schnepf vandaag in de Poolse krant Dziennik. Zijn Amerikaanse ambtgenote Condoleezza Rice moest lachen toen ze de wijn zag, aldus Schnepf. "Ze zei dat ze wel kennis had gemaakt met Georgië en zijn politici, maar nog niet met zijn wijn.''

Hoe de drankkeuze is gevallen in Rusland is niet bekend. Dat land, fel gekant tegen het raketschild, is verwikkeld in een oorlog met Georgië. Polen staat juist aan de kant van Georgië; de Poolse president Lech Kaczynski reisde enkele weken geleden met vier Oost-Europese ambtgenoten naar Tbilisi om zijn steun aan Georgië te betuigen. Schnepf benadrukte echter dat de keus van de wijn puur toeval was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.