Home

Achtergrond

Gemeente Westland weet weinig van WKK's

Westland is weinig deskundig als het gaat om de effecten van WKK's op de omgeving, vooral eventuele stankoverlast.

Dat gaf een woordvoerder van de gemeente gisteren toe tijdens een hoorzitting van de Raad van State. In de betreffende zaak draait het om een geschil tussen vetplantenkweker Kosse uit Poeldijk en de naburige paprikateler Barendse. Volgens Kosse laat Barendse na maatregelen te nemen tegen de overlast van rookgassen uit zijn WKK, die overigens niet over een rookgasreiniger beschikt. Het gezin van Kosse heeft daardoor last van hoofdpijn en misselijkheid.

Kosse verwijt de gemeente niet meer te doen dan het opleggen van een dwangsom van 4.000 euro. Die heeft volgens de gemeente echter wel resultaat gehad omdat Barendse intussen een hogere schoorsteen wil bouwen. Blijkt dat niet te werken, dan kan hij opnieuw een dwangsom verwachten.

Kosse eist nu al een hogere dwangsom of stillegging van de WKK. Westland wil eerst onderzoek afwachten naar de effecten van de hogere schoorsteen. Uitspraak volgt over twee weken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.