Home

Achtergrond 152 x bekeken

’Geldinjecties ECB niet eindeloos’

De Europese Centrale Bank kan niet eindeloos doorgaan met het openhouden van de geldkraan voor banken met geldmarktproblemen.

Dat heeft Nout Wellink, president van de Nederlandsche Bank en directielid van de ECB, gezegd tegen Het Financieele Dagblad. ”Als we zien dat banken wel erg afhankelijk worden van centrale banken, dan moeten we ze stimuleren andere financieringsbronnen aan te snijden.” Dit betekent dat aandeelhouders in het uiterste geval geld moeten bijstorten, aldus de krant.

Centrale banken hebben sinds het uitbreken van de kredietcrisis ruim een jaar geleden vele tientallen miljarden in de markt gepompt om een systeemcrisis te voorkomen. Banken zijn voorzichtig met het uitlenen van geld aan elkaar, omdat ze niet weten in hoeverre andere banken geraakt zijn door slechte investeringen in producten gelieerd aan de Amerikaanse huizenmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.