Home

Achtergrond 4 reacties

Geiten gaan gras maaien in Groningen

De gemeente Groningen gaat geiten inzetten als grasmaaier.

De beesten moeten op verschillende plekken in de stad het gras kort houden. Dat meldde de gemeente Groningen vandaag. Eerder maakte Groningen al gebruik van een schaapskudde om op lastige plekken het gras te maaien. In de praktijk bleken de schapen echter een stuk kieskeuriger te zijn dan geiten, waardoor brandnetels, distels en berenklauwen bleven staan. De geiten lusten dit volgens de gemeente wel.

Bijkomend voordeel van de geiten is dat ze vanwege hun dikke vacht het hele jaar door kunnen worden ingezet, terwijl schapen alleen van juni tot en met september het gemeentegras kort kunnen houden. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt echter dat de geiten een aanvulling zijn. "De schapen blijven gewoon.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  geiten een dichte vacht ?ik dacht van schapen

 • no-profile-image

  Ria

  Ja, het verbaasde mij ook al dat de geiten omschreven worden als dieren met een dikke vacht. Over het algemeen zie je schapen toch de hele winter buiten? Het verbaast mij trouwens dat die geiten de bereklauw wel moeten eten. Die horen volgens mij weggehaald te worden door de gemeente of heb ik het mis? Die zijn toch gevaarlijk voor de mens? Het is trouwens wel een leuk gezicht die kudden in de stad.

 • no-profile-image

  gert

  zeker een bericht van een gemeenteambtenaar die nog niet een schaap van een geit kan onderscheiden

 • no-profile-image

  ria

  1-0 voor jou!

Of registreer je om te kunnen reageren.