Home

Achtergrond 439 x bekeken 1 reactie

Friskom wacht op 30 cent per kuub

Telersvereniging Friskom ziet een kale gasprijs van 30 cent als het moment om in te kopen.

Dat kwamen de leden gisteravond overeen op een informatieavond in Waarder. Voor de komkommertelers van Friskom zou die 30 cent in 2009 een verhoging van hun gasprijs betekenen van 10 cent. Dit jaar werkten de Friskom-telers met een gasprijs van 20,45 cent. "Voor dit jaar kochten we al in september 2007 in", zegt Han van der Helm. "Daarna ging de prijs nog heel even onder de 20 cent, maar vervolgens is hij alleen maar gestegen."

De huidige daling van de gasprijs houdt geen gelijke tred met de snellere daling van de olieprijs. "GasTerra heeft de gasformule waarmee ze haar gasprijs koppelt aan verschillende olieprijzen, laatst weer aangepast. Daardoor is er voor contracten in 2009, 2010 en 2011 tussen 1 en 3 cent bovenop de huidige gasprijs gekomen."

Friskom koopt voor ongeveer 35 komkommerbedrijven zo'n 25 miljoen kuub gas in.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robert Drente

    Wanneer verwacht friskom een gasprijs van 30 cent te realiseren?????

Of registreer je om te kunnen reageren.