Home

Achtergrond 2 reacties

Friet bevat kankerverwekkende glycidamide

Duitse wetenschappers hebben aangetoond dat friet en chips het kankerverwekkende bestanddeel glycidamide bevatten.

Dat deelden de geleerden van de Technische Universiteit München vandaag mee naar aanleiding van eigen onderzoek. Glycidamide ontstaat bij het verhitten van aardappelproducten. De stof is veel gevaarlijker voor de gezondheid dan acrylamide, een schadelijke stof die zes jaar geleden in patat werd vastgesteld.

Bij zoogdieren kan zelfs een geringe dosis glycidamide al leiden tot celmutaties in het lichaam, aldus de wetenschappers. De onderzoekers vertelden niet of de liefhebbers massaal moeten stoppen met het consumeren van friet en chips.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    de regering adviseert zelfs om minder te eten maar zitten zelf wel geregeld in het restaurant

  • no-profile-image

    Rik

    We mogen niet meer doodgaan. Alles wordt/is verboden of slecht voor de mens. Is koken niet ook verhitten?

Of registreer je om te kunnen reageren.