Home

Achtergrond 1 reactie

Fokveedag dit jaar weer met koeien

Duizenden bezoekers konden zaterdag in Hellevoetsluis genieten van de jaarlijkse Fokveedag, dit jaar mèt koeien. Vorig jaar moest het evenement het bij de vijftigste editie stellen zonder de kenmerkende koeien. Een MKZ-geval in Groot-Brittannië gooide toen roet in het eten.

De jubileumeditie van vorig jaar kwam in lastig vaarwater nadat in Nederland eerst een vervoersverbod en later een verzamelverbod werd ingesteld voor vee. Dit naar aanleiding van een zeer besmettelijk mond- en klauwzeergeval op een boerderij in Groot-Brittannië begin augustus. De organisatie bedacht destijds een creatieve oplossing; alle te keuren koeien werden gefilmd, de bezoekers van de Fokveedag konden de resultaten zien op twee grote schermen.

Dit jaar konden de belangstellenden de lakenvelders, witrikken en blaarkoppen weer in het echt aanschouwen. Meer dan tachtig koeien vielen te bewonderen. Uit hun midden werd onder andere op het uiterlijk van de uiers de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden gekozen.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marijn Nap

    Het was een prachtig evenement, het weer zat mee, maar ook het aantal bezoekers was groot.

    Men kon van alles zien, van koekeuring tot schapen scheren en opdrijven met een echte schaapshond, maar ook diverse demo's met paarden al dan niet gespannen.

    Kortom voor herhaling vatbaar. Chapeau voor de organisatie!

Of registreer je om te kunnen reageren.