Home

Achtergrond

Financiële diploma's te huur op marktplaats

Financiële diploma's worden voor 5000 tot 8000 euro per maand te huur aangeboden op Marktplaats.nl.

Hierdoor dreigen deze papieren in handen te vallen van mensen die verzekeringen of hypotheken aanbieden, zonder de daarvoor benodigde cursussen te volgen.

Dat meldde de krant AD vandaag. Op Marktplaats.nl bedraagt in een advertentie de huurprijs voor een diploma van een 'Erkend Hypotheekadviseur' 5000 euro per maand. De huurprijs van een 'Assurantiediploma B' is bij dezelfde aanbieder 8000 euro per maand. "Deze diploma's worden momenteel niet door mij gebruikt'', aldus de aanbieder.

Volgens de Stichting Examens Financiële Dienstverlening (SEFD), die de diploma's uitgeeft, gebruiken mensen de gehuurde diploma om een vergunning aan te vragen. Erna kunnen zij, zonder dat ze zelf de juiste kennis in huis hebben, financiële producten gaan aanbieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.