Home

Achtergrond 1 reactie

Fietsschool is groot succes

De Fietsschool van de Fietsersbond is een groot succes.

De lancering van de opleiding, die bedoeld is om onder anderen jongeren, ouderen en allochtonen beter voor te bereiden op deelname aan het Nederlandse verkeer, heeft geleid tot een stormloop op fietslessen. De organisatie is hard op zoek naar nieuwe docenten om de vraag naar lessen aan te kunnen.

Dat heeft een zegsvrouw van de Fietsersbond vrijdag gemeld. De opleiding bestaat uit een aantal theorie- en praktijklessen die worden gegeven door vrijwilligers van de bond. De eerste twintig docenten kwamen uit Utrecht en deden eind mei examen. Het werven van nieuwe leraren in Brabant en Noord-Holland is nu van start gegaan. "innen een paar maanden willen we dat elke provincie enkele tientallen fietsdocenten heeft'', stelt de woordvoerster.

De Fietsschool biedt vooralsnog geen cursussen aan particulieren. De lessen aan jongeren en ouderen worden gegeven via scholen of ouderenorganisaties. Het is wel de bedoeling dat in de toekomst ook particulieren rechtstreeks bij de bond lessen kunnen aanvragen, aldus de organisatie.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  F.D. Visser

  Ik zou graag willen weten waar je de
  opleiding tot fietsdocent kunt volgen om
  dan zelf deze lessen te geven in mijn
  provincie.
  Wat kost het ? Hoelang duurt het?
  en het is toch betaald werk, geen vrij-
  willigerswerk!
  Ik ben zelf een enthousiast en actief
  fietser.

Of registreer je om te kunnen reageren.