Home

Achtergrond

Fay eist meer dan vijftig mensenlevens

De tropische storm Fay die door het Caribisch gebied raast, heeft al aan meer dan vijftig mensen het leven gekost.

Het merendeel van de slachtoffers stierf door een busongeval in Haïti. De bus met ruim zestig inzittenden kwam zondag in een rivier terecht, toen de chauffeur probeerde een overstroomde brug te passeren. Tientallen mensen verdronken. Maandag kwamen zeven mensen om het leven toen een vrachtwagen in het zuiden van Haïti door het water gegrepen werd.

Eerder kwamen vijf mensen in de Dominicaanse Republiek en Haïti om het leven. In de Dominicaanse republiek raakten door de storm ongeveer 12.000 mensen dakloos.

Fay trekt verder richting de Amerikaanse staat Florida en de Bahama's. Meteorologen sluiten niet uit dat de storm nog kan aansterken tot een orkaan. In Florida zijn uit voorzorg meer dan 25.000 mensen geëvacueerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.