Home

Achtergrond

Exportproblemen door gezondheidscertificaat

Het vereiste gezondheidscertificaat voor de export van levend pluimvee veroorzaakt soms problemen bij kalkoenen met salmonella of andere infecties.

Dat schrijft het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) in een brief aan Peter de Leeuw, hoogste veterinair bij het ministerie van LNV. Omdat er in Nederland geen kalkoenenslachterij is moeten kalkoenen voor de slacht geëxporteerd worden. Daarvoor is een gezondheidscertificaat nodig. "Dieren met salmonella kunnen zo’n certificaat niet krijgen. Dat betekent dat ze niet geëxporteerd mogen worden, terwijl je juist deze dieren zo snel mogelijk wil slachten", legt PPE-secretaris Ben Dellaert uit.

Het productschap heeft De Leeuw eind juli schriftelijk verzocht een oplossing hiervoor te zoeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.