Home

Achtergrond 178 x bekeken 1 reactie

Ex-kamerlid Duyvendak presenteert boek

Voormalig GroenLinks-kamerlid Wijnand Duyvendak presenteert vandaag in de nieuwe Openbare Bibliotheek in Amsterdam zijn boek Klimaatactivist in de politiek.

Duyvendak moest eerder deze maand zijn functie als Tweede Kamerlid neerleggen omdat hij in een persbericht over het boek had toegegeven dat hij in 1985 betrokken was bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken.

In het autobiografische ’Klimaatactivist in de politiek’ levert Duyvendak kritiek op het gebrek aan politieke wil bij het aanpakken van klimaatverandering. ”Willen we de klimaatcrisis effectief aanpakken dan zijn politici met lef nodig die de noodzakelijke maatregelen nemen”, schreef hij in de gewraakte persverklaring van 5 augustus. "Daarnaast is er een zeer brede en open maatschappelijke beweging onontbeerlijk waar zeer, zeer velen zich in herkennen en aan kunnen bijdragen."

Hij blikt in het boek niet alleen terug op zijn tijd in de Tweede Kamer, maar ook op zijn eigen actieverleden, waaronder de inbraak die 23 jaar later een einde zou maken aan zijn carrière als Kamerlid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    drastische klimaatmaatregelen kunnen niet met behoud van salaris en uitkeringen,dan moet iedereen een forse stap terugdoen,dat is niet te verkopen hij heeft makkelijk praten met een dikke uitkering

Of registreer je om te kunnen reageren.