Home

Achtergrond

Europees Parlement niet onder kapot dak

Het Europees Parlement verplaatst zijn plenaire vergadering van de eerste week van september van Straatsburg naar Brussel.

Het dak van de plenaire zaal stortte op 7 augustus deels in en het herstel ervan is nog niet voltooid. Het dak stortte voor ongeveer 10 procent in, meldde het Parlement eerder. Het zou gaan om 200 vierkante meter materiaal met een gewicht van enige tonnen, dat naar beneden kwam op de zetels van de Europarlementariërs. Daarbij raakte overigens niemand gewond, want het gebouw was wegens het zomerreces verlaten.

Het EP vergadert volgens de EU-verdragen elk jaar twaalf keer plenair in Straatsburg. De rest van de tijd is Brussel de zetel voor het parlement. De maandelijkse verhuizingen kosten veel geld, maar Frankrijk houdt ondanks protesten vast aan Straatsburg als vergaderplaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.