Home

Achtergrond

Europa wil Rusland wel bij WTO

De Europese Commissie vindt dat Rusland zich wel degelijk bij de wereldhandelsorganisatie WTO moet aansluiten. Rusland is de grootste economie buiten de handelsorganisatie van 153 landen.

De onderhandelingen over toetreding lopen al jaren en zouden dit jaar kunnen worden afgerond. Maar door de Russische inval in Georgië had de Amerikaanse handelsminister Carlos Gutierrez gezegd dat de onderhandelingen op een laag pitje moeten worden gezet.
De Russische premier Vladimir Poetin had maandag gezegd dat Rusland geen voordeel heeft van WTO-toetreding. Hij wil diverse akkoorden opnieuw bespreken.

Om tot de WTO te mogen toetreden moet elk land instemmen. Voor de EU is de Russische exportheffing op hout een struikelblok. Maar volgens een Brusselse woordvoerder is dat te overbruggen met wat politieke wil.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.