Home

Achtergrond

Estland getroffen door economische recessie

Estland is als tweede land van de Europese Unie, na Denemarken, in een economische recessie terechtgekomen.

De Estse economie kromp in het tweede kwartaal met 0,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal, zo maakte het statistisch bureau van het land vandaag bekend.

Daarmee lag het bruto binnenlands product (bbp) van Estland voor de tweede achtereenvolgende keer lager dan in het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007 kromp het bbp van de Baltische staat met 1,4 procent. Dat is het slechtste resultaat in negen jaar.

De afgelopen jaren groeide de economie van Estland, net als die van de andere Baltische staten, Letland en Litouwen, vaak met dubbele cijfers. Aan die periode van voorspoed is door de hoge inflatie en de afkoeling van de wereldeconomie voorlopig een einde gekomen. De economische groei over het hele jaar valt dit jaar naar verwachting terug tot 2 procent, tegenover 7 procent vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.