Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Energiebedrijf mag doorbouwen aan kolencentrale

Energiebedrijf E.ON mag voorlopig doorgaan met de bouw van een nieuwe kolencentrale op de Maasvlakte.

Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald in een zaak die door Greenpeace was aangespannen. De milieubeweging wilde de bouw via een voorlopig voorziening stil laten leggen, vooruitlopend op een besluit in september over het bezwaar tegen de vergunning die voor de bouw van de centrale is verleend door de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Volgens Greenpeace kan de bouw te veel herrie veroorzaken voor de vogels in het natuurgebied Voordelta, met name voor de geluidgevoelige roodkeelduiker. De raad denkt dat de bouw geen belangrijk negatief effect op de vogels zal hebben.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de kolen worden intussen wel steeds duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.