Home

Achtergrond 214 x bekeken

Effect geringere olievraag op aandelen

Begin deze week leidde een terugvallende vraag naar aardolie tot lagere verwachtingen van bio-ethanolproductie. Mais, tarwe en soja gingen op de termijnmarkten in prijs onderuit, wat ook de aandelenkoersen beïnvloedde.

Yara verloor 4,4 procent omdat beleggers een geringere kunstmestverkoop verwachten. Momenteel ziet de Noorse onderneming het aandeel stijgen, met dank aan concurrent K+S, dat bekendmaakte dat de winst het tweede kwartaal vervijfvoudigde. Mengvoerproducenten kondigen aan de prijzen te verlagen. Voor vleesconcern Tyson Foods betekent dit lagere voerkosten. In vergelijking met vorige week steeg het aandeel 3,3 procent.

Monsanto maakte ondanks de dalende grondstofprijzen het verlies van vorige week, 6,24 procent, goed. Het aandeel stijgt sinds het concern bekendmaakte zijn divisie voor de vervaardiging van hormonen voor melkveeproductie te verkopen. Ook maakte het bekend dit jaar 25 procent meer zaaigoed te verkopen.

Deere & Company verloor terrein omdat de 7 procent hogere winst achterbleef bij de hoge verwachtingen die resultaten van CNH en Agco hadden geschapen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.