Home

Achtergrond 192 x bekeken

Eerste Belgische mosselen maken ziek

De eerste mosselen die in Belgische wateren zijn gekweekt, blijken niet bepaalde de beloofde lekkernij te zijn. De zogeheten Belgica-mossel blijkt de gifstof DSP te bevatten dat maag- en darmklachten kan veroorzaken.

Producent Reynaert-Versluys uit het Vlaamse Middelkerke haalt de mosselen terug uit de winkels, meldde het bedrijf. De onderneming had de stof zelf ontdekt bij eigen controles. "Wie recent Belgische mosselen heeft gegeten en klachten heeft, moet contact opnemen met zijn huisarts'', aldus het bedrijf.

De mosselen werden gekweekt op pontons voor de kust van Nieuwpoort. Het proefproject loopt al een aantal jaren. Dat resulteerde nu in mosselen van gemiddelde grootte die voor het eerst op de markt werden gebracht.

Bij komende oogsten worden opnieuw testen gedaan. Het plan was om tot midden augustus totaal 15.000 à 20.000 kilo mosselen aan te voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.