Home

Achtergrond 193 x bekeken

Eerste 80 hectare fase 2 Agriport A7 verkocht

De gemeente Wieringermeer heeft het voornemen twee vergunningen af te geven voor twee nieuwe glastuinbouwbedrijven die aan de slag willen in fase 2 van Agriport A7.

Het gaat om een tomatenbedrijf dat 55 hectare grond heeft aangekocht en een paprikabedrijf dat 30 hectare grond heeft aangekocht. De gemeente hanteert met de voorgenomen vergunningverlening de artikel 19 procedure waarbij ze vooruitloopt op het nieuwe bestemmingsplan. Wanneer de bedrijven dit najaar definitief van de gemeente groen licht krijgen, wil het paprikabedrijf nog dit najaar starten met de bouw en het tomatenbedrijf begin volgend jaar.

De eerste fase van Agriport A7 is 420 hectare groot. De tweede fase van Agriport A7 beslaat een oppervlakte van 525 hectare. De tweede fase ligt ten noorden van de eerste fase. Voor het overgrote deel heeft Hiemstra, de ontwikkelaar van Agriport A7, de grond voor fase 2 al aangekocht. De belangstelling voor de tweede fase is redelijk groot. "We zijn al vrij lang met verschillende partijen in gesprek", zegt Jack Kranenburg, woordvoerder van het glastuinbouwgebied. "Echter, dit jaar is gezien de hoge gasprijzen en tegenvallende opbrengstprijzen natuurlijk wel een beetje een lastig jaar voor telers." Hij verwacht overigens dat de grond in fase 2 ook voor een deel nodig zal zijn voor bedrijven die nu al in fase 1 zitten maar nog willen uitbreiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.