Home

Achtergrond

'Een dijk van een dag' in De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen herdenkt vrijdag de dijkverschuiving in Wilnis.

Onder de noemer 'Een Dijk van een Dag' zijn er allerlei activiteiten in het dorp. Vijf jaar geleden, op donderdag 26 augustus, vond de dijkdoorbraak plaats in Wilnis.

Bewoners kunnen tijdens de herdenkingsdag in de brandweerkazerne een tentoonstelling bezoeken met foto's, filmvoorstellingen, krantenknipsels en archiefmateriaal. Verder is er een activiteitenprogramma voor kinderen en wordt er een muziekavond georganiseerd.
Vijf jaar geleden verschoof de dijk in Wilnis over een lengte van 60 meter, waardoor het water uit de Ringvaart een woonwijk instroomde. Honderden mensen moesten hun huizen verlaten en veel woonarken kwamen in de problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.