Home

Achtergrond 299 x bekeken 3 reacties

Duitsers kweken blauw aardappelras

Traditioneel hebben blauw uitgeslagen piepers geen goede naam.

Maar daar komt nu verandering in. Duitse wetenschappers en veredelaars hebben een blauw aardappelras ontwikkeld. De knollen bevatten de kleurstof Anthocyane. Behalve op de tint heeft deze ook een positief effect op de gezondheid van de eter.

"De stof ondersteunt het immuunsysteem, het hart, de bloedsomloop en wellicht helpt het kanker voorkomen", stelt onderzoeker Silke Hillebrand in een Duitse krant. Volgens hem horen aardappelen gekleurd te zijn. "Pas in de laatste honderd jaar zijn we aan de gele aardappel gewendgeraakt."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  petateboer

  Vroeger hadden we al: Zeewsche Bonte en Blauwe

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  maas rijn ijssel

 • no-profile-image

  Tas

  Hier in Australie hebben ze de -Purple Congo -

  Paars vlees goed voor salades

Of registreer je om te kunnen reageren.