Home

Achtergrond

Duitse markt biologische groente zakt in

De Duitse consument heeft dit jaar 10 procent minder biologische groente gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar.

The Greenery bevestigt de teruglopende consumptie in Duitsland, maar zegt daar zelf geen last van te hebben.

Landbouwmarktbureau ZMP meldt de consumptiedaling aan de hand van een analyse van cijfers van het bureau GfK. De omzet daalde volgens het bureau daardoor met 4 procent. Oorzaak van de voor de biologische sector teleurstellende ontwikkeling is dat de supermarkten het assortiment hebben beperkt en dergelijke groente uit Italië bijna niet hebben aangeboden.

Tevens waren minder wortelen op de markt. Peen is in het biologische segment het grootste product en het effect van een kleinere beschikbaarheid werkt zo bekeken ook sterk door.

Het marktaandeel van dit soort groente kwam in de eerste zes maanden uit op 4,6 procent ofwel 0,7 procent minder dan in de eerste helft van het voorafgaande jaar. Het aandeel van biologische groente uit binnenlandse teelt ten opzichte van de biologische groenteafzet als geheel steeg niettemin met 2 procent naar 47 procent.

The Greenery bevestigt de dalende consumptie in Duitsland van biologische groente, maar zegt haar eigen positie juist te hebben versterkt. ”Het wisselt ook sterk per product. Zo is de consumptie van biologische tomaten juist gestegen”, zegt een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.