Home

Achtergrond 2 reacties

Duitse komkommerrel

De Duitse minister van Landbouw, Horst Seehofer, heeft een ambtenaar van zijn departement overgeplaatst die hem heeft belet te scoren bij de EU in Brussel.

Dat meldt de krant Münchner Merkur. Seehofer zet zich in voor minder bureaucratie en steunt daarom de afschaffing van een Europees voorschrift uit 1988 over de maximale kromming van komkommers.
De ambtenaar heeft zich echter tegen het beleid van de minister in ingezet voor behoud van de regel. Die zou berusten op een "brede consensus tussen bedrijfsleven en consument'' omdat de komkommernorm het verpakken en het vervoer van de groente vergemakkelijkt.
Volgens de huidige regels is de maximaal toegestane kromming tien millimeter per tien strekkende centimeter komkommer. Het voorschrift wordt vaak aangehaald als voorbeeld van op hol geslagen regelwoede van de EU-bureaucratie. De Europese Commissie wil de norm dan ook afschaffen. Bij de laatste vergadering met de lidstaten over het onderwerp in juli was er echter nog geen meerderheid voor het initiatief.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  PLASJE

  ... hebben ze in Duitsland dus ook
  komkommertijd??!!.... dacht dat we
  dat alleen in Nl. hadden....

  ....is overigens het Duitse woord voor
  komkommer geen 'Gurke' ???

 • no-profile-image

  Willem Evertse

  Beetje ongeloofwaardig voor een Duitser. Heeft waarschijnlijk Nederlandse voorouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.