Home

Achtergrond 177 x bekeken

Duits vertrouwen in Italiaanse biogroente ontbreekt

Duitse supermarkten voeren minder biologische groente in uit Italië.

Dat meldt marktbureau ZMP. Oorzaak van de teruggelopen import uit Italië is volgens het ZMP dat twijfel is ontstaan over de controle op de biocertificaten in dit land. Vorig jaar werd door de grootgrutters voor het eerst groot ingekocht in Italië, maar de producten bleken bij nadere controle vrij frequent uit de gangbare teelt afkomstig te zijn. Daarnaast voldeed ook de kwaliteit in veel gevallen niet aan de verwachtingen.

"De Italiaanse biogroenteteelt staat nu voor de taak om het vertrouwen terug te winnen, maar dat zal niet makkelijk zijn," aldus de inschatting van marktanalist Diana Schaack.

Of registreer je om te kunnen reageren.