Home

Achtergrond 177 x bekeken

Duits consumentenvertrouwen zakt verder weg

De Duitse consument heeft steeds minder vertrouwen in de economie. Nadat in augustus al het laagste niveau in vijf jaar werd bereikt, zakte het vertrouwen in de meting voor september nog verder weg.

Dat maakte het Duitse onderzoeksbureau GfK vandaag bekend. De Duitse consumenten maken zich vooral steeds meer zorgen over de afzwakkende economische groei. Daarnaast blijft de sterk stijgende inflatie, die het vertrouwen al maandenlang ondermijnt, een grote bron van zorg. In juli steeg de inflatie tot 3,3 procent, het hoogste niveau van de afgelopen vijftien jaar.

Het Duits bureau voor de statistiek bevestigde dinsdag de eerdere inschatting dat de economie van Duitsland in het tweede kwartaal met 0,5 procent kromp ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Op jaarbasis groeide de economie met 3,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.