Home

Achtergrond 958 x bekeken 23 reacties

Drie doden door ongevallen met landbouwvoertuigen

Door ongevallen met landbouwvoertuigen zijn gisteren drie doden gevallen.

In Noordoostpolder, Heusden en Woldendorp vielen slachtoffers door ongevallen met respectievelijk een combine en twee trekkers. Dat blijkt uit meldingen van diverse politiekorpsen.

Een vrouw uit Duitsland overleed gistermiddag nabij het Groningse Woldendorp doordat ze van haar fiets viel net toen een 71-jarige trekkerbestuurder uit Winschoten haar op een landweg wilde inhalen. Ze kwam onder de aanhanger van het landbouwvoertuig terecht en overleed ter plekke.

In het Brabantse Heusden kwam zaterdag een 40-jarige man uit Kerkwijk door nog onbekende oorzaak onder het achterwiel van zijn tractor terecht. Een voorbijganger zag de man liggen en alarmeerde familie van het slachtoffer, maar zij konden niets meer voor hem betekenen.

In Noordoostpolder (Flevoland) raakte een 28-jarige man uit Rutten zaterdagavond bekneld in een combine, een maaimachine, tijdens werkzaamheden. Ook hij overleed ter plekke.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ria

  Ik uit Yerseke,
  Als je een beetje verstand hebt van werktuigen moeten ze ook wel eens draaien om te zien waar of dat het mankement zit. Dit was ws bij deze boer het geval.
  En ongelukken met kinderen gebeuren meestal als er vriendjes zijn, die kennen de gevaren niet.

 • no-profile-image

  sjaak

  Beterweter jeroenbuitenland, iemand kan zich ook nog uit de naad lopen voor een loonwerker met klanten. En er zijn ook boeren met genoeg opslag die graag op berijdbaar land na de grasoogst wat mest uitrijden en geen kunstmest

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ook van mijn kant mijn medeleven, doch een kanttekening; volgens de inhoud van het artikel valt er één verkeersslachtoffer te betreuren.

 • no-profile-image

  G. VLOGTMAN

  Ik vind het heel erg voor deze mensen mijn mede leven daar voor, maar de politiek maakt het er ook wel naar, de wegen op het platteland worden steeds smaller en de machines steeds breder. en daar word geen rekening mee gehouden! Er moet daar ook geld verdient worden net als op een industrieterein! Volgens mij denkt men over het platteland alleen maar dat er fietsers komen. De boeren hebben het niet gemakkelijk en dan ook nog deze maatregelen. 60 km per uur en een smalle weg het lijkt nergens op!!!!!!

 • no-profile-image

  bea

  die ene boer had zeker de handrem er niet op staan, of geen geld om het te laten maken, want het zou wel kapot zijn geweest.
  wat een domme boeren; die ene vrouw schrok zeker van dat grote snelle voertuig; die oude domme boer had vaart moeten minderen voor die zielige dode vrouw.

 • no-profile-image

  iemand

  Die Bea weet helemaal niet wat ze zegt maar die Freek kan ook beter niet reageren want elk mensenleven telt!!!!!!

 • no-profile-image

  Mederwerking

  Laten we elkaar alsjeblieft niet nog eens bevooroordelen want dit is natuurlijk al een trieste zaak. Het toeval wil dat wij het slachoffer kennen uit Rutten en ik wil me verder niet uitwijden maar laten we het erop houden dat er heel wat leed te voorschijn komt. Wij wensen in ieder geval iedereen veel sterkte!

 • no-profile-image

  ik

  welke lomperik zit er ook te kloten aan een draaiende machine??? iedereen weet dat dit gevaarlijk is ,waneer je in de industrie aan een draaiende machine werkt dan krijg je gelijk de zak, hetzelfde gebeurd over enkele weken tijdens het aardappelen rooien dan lees je ook altijd van ongelukken meestal met kinderen
  wie een beetje scholing heeft weet het WERK VEILIG

 • no-profile-image

  JR

  Een beetje respect aub. Ik ken een van de slachtoffers en wat er gebeurd is verdient niemand!

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Jammer van deze slachtoffers.Heb zelf deze week ook wel wat risico genomen.Toen dacht ik ook lijk wel een opgejaagde stier om alle werk voor 1 sept. rond te moeten hebben.Eerst het gras van het land met die mooie dagen en dan wil je ook nog graag de laatste mest nog over het land.Had de minister nu geen uitstel tot 14 sept. kunnen geven.

 • no-profile-image

  ellen

  Bea, het is te hopen dat het jou nooit overkomt als trekkerbestuurder! Wat een stomme opmerking, als je niet weet hoe het precies gebeurd is. Oordeel dan pas en denk aan alle slachtoffers..( doden/gewonden en veroorzaker).

 • no-profile-image

  Jeroen

  En met dat uitstel, was er dan ook weer gevraagd om uitstel.
  Geen ruimte, betekend eens rondkijken voor extra opslag?

 • no-profile-image

  Janssen

  alleen meedeleven is hier op zijn plek, commentaar houd je maar voor je, als je er niets vanaf weet!

 • no-profile-image

  freek

  Wat een onbeschofte reaktie van Bea ze toont geen enkel medeleven met de betrokkenen. Wat moet je dan een lege persoonlijkheid hebben. Zou je soms graag willen dat anderen ook zo reageren als jij betrokken raakt bij zo'n trieste gebeurtenis? Ik wens de betrokkenen veel steun en kracht toe om verder te gaan.

 • no-profile-image

  Freek

  Als ik die Bea voor de trekker krijg rem ik in ieder geval niet!!!

 • no-profile-image

  gj

  Als je het niet hebt zien gebeuren kun je er beter niet over schrijven.
  R.V. uit Twente schrijft dat hij geruime afstand houd bij het inhalen. Helaas gunt niet iedereen de fietsers die ruimte.
  Als je dat 1 maal overkomt, kijk je in het vervolg wel over je schouder dat je niet weer de berm wordt ingejakkerd.
  Van je collega's moet je het dus niet altijd hebben.

 • no-profile-image

  Ria

  Ja, het is mij onduidelijk hoe de vrouw om het leven is gekomen. "Ze viel van haar fiets net toen er een trekker haar inhaalde..." Was de trekker hier de oorzaak van?
  Het is allemaal heel triest.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @bea, ik ben te fatsoenlijk om een opmerking te plaatsen die bij je zou passen.

 • no-profile-image

  gert

  In elke branche vallen doden en gewonden, dit is niet om het goed te praten.Maar als je naar doden en gewonden in bv de bouw kijkt, gebeurt het ook elke dag. Waar gezaagd wordt vallen splinters.Zoveel mogelijk voorkomen maar helaas niet uit te sluiten.

 • no-profile-image

  boer k

  boer mieras je mag zelf wel wat zeggen van hardrijden je denderd zelf met 50per uur door het dorp

 • no-profile-image

  iemand

  Domme Bea,om met zo iets te gaan speculeren over hoe en wat.Zegt meer over Bea dan over de bestuurders.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ria

  En je geeft zelf het antwoord ook nog eens in je comment.

  Met beetje verstand, doe je dat niet met kinderen in de buurt en zeker (zoals ik jou mag geloven) niet met kinderen, die het niet snappen.

 • no-profile-image

  gert

  toeristen uit de grote steden staan hier midden op de weg om te overleggen welke kant ze op moeten,komt er een boer met een tractor aan ,staan ze die verbaasd aan te kijken dat die niet wil wachten tot ze uitgepraat zijn.Dit vraagt om ongelukken.Moeten ze in de grote stad eens doen

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.