Home

Achtergrond 157 x bekeken

Dodental aardbeving China loopt op

Zeker 28 mensen zijn in het zuidwesten van China om het leven gekomen door de gevolgen van een krachtige aardbeving gisteren en een hevige naschok op vandaag.

Minstens 350 mensen raakten gewond door de schokken, die een kracht hadden van 6,1 en 5,6 op de schaal van Richter.

Dat maakte het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag bekend. De beving veroorzaakte schade in de provincies Sichuan en Yunnan. In de nasleep van de aardbeving zijn al meer dan driehonderd naschokken geteld.

Volgens de Chinese overheid raakten meer dan 130.000 huizen beschadigd, evenals 22 rijkswegen en drie bruggen. Ook zijn meer dan zeshonderd scholen beschadigd. Meer dan 440.000 mensen zijn door de beving beïnvloed.

Volgens meteorologen in de Verenigde Staten bereikte de beving een kracht van 5,7, gevolgd door een naschok van 5,6 op de schaal van Richter.

De provincie Sichuan werd op 12 mei ook al getroffen door een zware aardbeving. Daarbij kwamen ongeveer 70.000 mensen om het leven, 18.000 zijn nog altijd vermist. De overheid maakte kort geleden bekend het gebied in drie jaar tijd opnieuw op te willen bouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.