Home

Achtergrond 187 x bekeken

Doden en duizenden daklozen door storm Fay

Zeker vijf mensen zijn gisteren in de Dominicaanse Republiek en Haïti omgekomen door zware regenval bij het passeren van de tropische storm Fay.

Door verwoestingen aan huizen werden in de Dominicaanse Republiek ongeveer 12.000 mensen dakloos.

De autoriteiten in de Dominicaanse Republiek lieten weten dat 2300 huizen zijn verwoest en dat zeventien plaatsen van de buitenwereld zijn afgesloten. Zowel in Haïti als in de Dominicaanse Republiek worden enkele mensen vermist.

Het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum NHC in Florida meldde dat Fay zich zondagmorgen om 5.00 uur (Nederlandse tijd) 280 kilometer ten zuidoosten van Camaguey op Cuba bevond. De storm bereikt Cuba in de loop van zondag. Uit voorzorg hebben de Cubaanse autoriteiten evacuaties gelast uit kustgebieden die onder dreigen te lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.