Home

Achtergrond

'Doden door vliegtuigongeval in Madrid'

Op de luchthaven van Madrid is vandaag een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Spanair van de startbaan geschoten.

De Spaanse regering meldde dat er doden zijn gevallen, maar onbekend hoeveel. Spaanse media meldden op gezag van reddingsdiensten dat zeker zeven mensen zijn omgekomen.

Op de luchthaven Barajas is een grote reddingsoperaties gaande. Reddingswerkers meldden dat zeker twintig mensen gewond zijn geraakt. Op televisiebeelden was te zien dat zware rook opsteeg op de plaats van het ongeluk, dat gebeurde toen het toestel tijdens de start niet van de landingsbaan kwam.

Het vliegtuig zou 160 passagiers aan boord hebben. Vlucht 5022 zou naar Las Palmas vliegen. Getuigen meldden dat een vliegtuigmotor aan de linkerzijde in brand is gevlogen. Spanair is een dochteronderneming van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.