Home

Achtergrond 1 reactie

Diervoederproducent Provimi boert goed

Diervoederproducent Provimi heeft de winst in het afgelopen halfjaar 18 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Provimi profiteerde van de verkoop van visvoedingsactiviteiten in Chili, Denemarken en Spanje. De winst van voortgezette activiteiten kwam uit op 56 miljoen euro. De omzet steeg met ruim 21 procent tot 1,1 miljard euro.

Het bedrijf zegt dat voortdurende schommelingen in grondstoffen de marktomstandigheden in het tweede halfjaar van 2008 zullen blijven beïnvloeden. Daarom zal het bedrijf proberen verdere kostenbesparingen te realiseren. De van oorsprong Nederlandse onderneming heeft een notering aan de effectenbeurs in Parijs.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ze hebben de prijsstijging van de grondstoffen zeker direct doorberekend aan de afnemer

Of registreer je om te kunnen reageren.