Home

Achtergrond 262 x bekeken 3 reacties

’Deze groente is geteeld in rioolwater'

Groente in tientallen Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse steden wordt binnenkort mogelijk voorzien van de aanduiding ’geteeld met onbehandeld afvalwater’.

Veel groentetelers in de directe omgeving van grote steden zijn genoodzaakt hun percelen met rioolwater of vervuild rivierwater te bevloeien.
Schoon regenwater is vaak niet voorhanden. Zo blijkt uit een inventarisatie van het Water Management Institute van 53 steden in Sri Lanka dat zo’n 80 procent van de telers vervuild gietwater gebruikt. Veel kopers hebben er geen weet van. Ook telers willen liever schoon gietwater gebruiken, maar dat is er veelal niet.

Clement Mol

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkboer

  Peter, volgens mij worden dan wel de ziekteverwekkers gedood, maar andere schadelijke stoffen worden op deze manier niet verwijderd. Dit betekent hoe dan ook dat in de op afvalwater geteelde groenten stoffen kunnen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...wat is dat toch de laatste tijd met dat
  water..... watie, watie, schoon watie,
  schoon watie....
  ...iedereen gebruikt het...op de manier
  die hem/haar het beste uitkomt (in de
  berichtgeving...)

 • no-profile-image

  Peter Menne

  Via behandeling met de UV-reactoren van het Nuenense bedrijf Berson UV-techniek kan rioolwater zonder toevoeging van chemicalien effectief worden gedesinfecteerd zodat het kan worden toegepast als irrigatiewater. Berson heeft diverse referentieprojecten in Australie, USA en mediterraan gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.