Home

Achtergrond 184 x bekeken

Derde Wereld armer dan gedacht

De Derde Wereld is armer dan tot nu toe werd verondersteld. Ongeveer 1,4 miljard mensen in ontwikkelingslanden leven onder de armoedegrens van 1,25 dollar per dag.

Dat blijkt uit verbeterde economische schattingen, die de Wereldbank dinsdag bekendmaakte. Vier jaar geleden werd nog geschat dat 985 miljoen mensen onder de armoedegrens van destijds 1 dollar leefden.

Volgens de Wereldbank zijn er echter grote successen geboekt bij de bestrijding van extreme armoede. In 1981 leefden nog 1,9 miljard mensen in ontwikkelingslanden onder de armoedegrens: de helft van de bevolking. In 2005 gold een op de vier mensen in de Derde Wereld als arm. Grote verbeteringen vonden plaats in het oosten van Azië, met China als koploper.

Het aangepaste minimumbedrag van 1,25 dollar is de gemiddelde nationale armoedegrens in de armste tien tot twintig landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.