Home

Achtergrond 240 x bekeken

Delta Butembo hoogste nieuwe deelnemer NVI

Delta Butembo is de hoogste nieuwkomer in de indexdraai van augustus.

De stier van CRV is een zoon van Abrian en staat met 202 punten op de elfde plek. De stier scoort op exterieurgebied hoog met een fokwaarde van 109 punten voor uier, 110 voor benen en een totaalexterieurscore van 111. Daarnaast heeft de stier een mooie vet- en eiwitvererving van respectievelijk -0,10 en +0,08. De top-2 van de NVI stierenindex bleef onveranderd. O-Bee Manfred Justice-Et van World Wide Sires voert nog steeds de ranglijst aan met een NVI score van 289 punten gevolgd door duurzaamheidskanon Ramos van Alta met 271 punten.

Stier Gibor van GGI daalde naar de vierde plaats en moest zijn plek afstaan aan eveneens een Alta stier Barnkamper Cassanova. Gibor biedt nog steeds een mooie score voor levensduur (+777) en 108 punten voor benen. Morty-zoon Alta Minardi debuteert met mooie cijfers. De pinkenstier heeft maar liefst 115 punten voor uier en 113 punten voor totaal exterieur.

Dudam Surprise stijgt met 28 NVI punten naar de zesde plaats en wordt de hoogste stier op de kaart van CRV. De stier biedt met -0,05 en +0,08 een goede vet en eiwitverhouding. Daarnaast scoort hij 109 punten voor benen en 107 voor totaal exterieur. Delta Roppa is eveneens een zoon van Abrian en komt met 171 NVI binnen op plaats 36 van de stierenindex. Sperma, het zij gangbaar of gesekst, van deze CRV stier komt vrij beschikbaar. Opvallend is de score van 110 voor benen.

Lightning zoon Colorado is met 152 punten de hoogste nieuwkomer op de NVI stierenindex roodbont. De stier scoort een mooie 108 punten voor totaal exterieur. Ook de daarop volgende nieuwkomers komen uit de stal van CRV. Ammersvelde Cleo, eveneens een Lightning zoon komt binnen met 148 punten. Daarop volgt Chicago, zoon van Stadel, met 145 punten. Aan de top van de roodbonte indexdraai veranderde er weinig.

Of registreer je om te kunnen reageren.