Home

Achtergrond 165 x bekeken

Delfts raceteam wint met bio-ethanol racewagen

Studenten van de Technische Universiteit Delft zijn de winnaars van de Formula Student competitie van Duitsland.

Het DUT (Delft University of Technology) raceteam eiste maandag op het circuit van Hockenheim de overwinning op met een lichtgewicht racewagen op bio-ethanol. Dat liet een woordvoerder van het team dinsdag weten.

Het merendeel van de andere wagens reed op conventionele brandstoffen. Naast de overwinning, waarbij 77 teams werden verslagen, wonnen de studenten dan ook onder meer de prijs voor de 'meest brandstof efficiënte wagen'. De Delftse wagen verbruikte namelijk maar de helft van de hoeveelheid brandstof die de gemiddelde tegenstander nodig had. Delft bewees met de DUT08 dat een snelle wagen ook duurzaam kan rijden.

De competitie op het circuit van Hockenheim maakt deel uit van de wereldwijde Formula Student-competitie. Dat is de grootste en oudste competitie voor studenten ter wereld, met meer dan vierhonderd deelnemende universiteiten en hogescholen.

Op 30 augustus organiseert het DUT Racing-team voor het eerst in Nederland zelf een onofficieel evenement, waarbij 24 teams uit heel Europa, waaronder topteams van de afgelopen competitie, aanwezig zijn om te strijden om de titel van de zogenoemde DUTch Open.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.