Home

Achtergrond

Criminelen stappen over op euro

Criminele netwerken maken steeds meer gebruik van de euro als betaalmiddel. Dit staat in een rapport van de Canadese misdaadbestrijder Criminal Intelligence Service.

Volgens het rapport wordt bij de handel in drugs of organen steeds meer afgerekend in euro's. Ook bij creditcardfraude, identiteitsfraude en de illegale houtkap krijgt de Europese munt steeds vaker de voorkeur.

De overstap is volgens de Canadese misdaadbestrijders te wijten aan de flinke waardedaling die de dollar sinds 2002 heeft gemaakt. In dat jaar was 1 euro voor het eerst sinds de invoering in 1999 meer waard dan 1 dollar. Dit jaar bereikte de euro een voorlopige piek rond de 1,60 dollar, waarna de munt weer is gedaald tot 1,50 dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.