Home

Achtergrond 316 x bekeken

Covas en CSV willen fuseren

Bietencoöperaties Covas en CSV starten een onderzoek naar een fusie. Hiermee willen ze sterker worden en groeien.

Binnenkort tekenen de besturen van beide coöperaties een intentieverklaring. Gisteren op de ledenraadsvergaderingen in Veghel en Baexem is hiervoor groen licht gegeven.

Covas (Coöperatie voor de afzet van Suikerbieten) en CSV (Coöperatieve Suikerbietentelers Vereniging) houden zich voornamelijk bezig met de teelt en afzet van suikerbieten uit hun werkgebieden Limburg en Oost-Brabant. Door de krachten te bundelen willen beide besturen meerwaarde behalen voor de leden in de veranderende suikermarkt.

Een sterke fusiecoöperatie kan door kostenbesparingen en synergievoordelen haar leden in de toekomst een goede prijs voor de bieten betalen. Met de fusiecoöperatie kunnen de belangen van de akkerbouw in Zuidoost-Nederland beter worden gediend, melden de beide besturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.