Home

Achtergrond 5 reacties

Cono verlaagt voorschotprijs met 97 cent

Kaascoöperatie Cono verlaagt de voorschotprijs over de maand juli met 97 cent per honderd kilo ten opzichte van de melkprijs over juni.

Het bedrijf heeft de vetprijs met tien cent verlaagd tot € 2,95 per kilo. De eiwitprijs werd met 15 cent verlaagd tot € 6,60 per kilo. Daardoor komt de voorschotprijs exclusief btw uit op € 32,16 per honderd kilo. De cumulatieve voorschotprijs tot en met juli bedraagt dit jaar € 35,91 per honderd kilo per maand. Dat is nog altijd € 7,18 per honderd kilo meer dan vorig jaar tot en met dezelfde tijd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Dat word weer een gat bij de broekriem in boren

 • no-profile-image

  Jan

  Ach Dirk dat kan ook makkelijk. De laatste jaren was je toch al behoorlijk aangekomen

 • no-profile-image

  Boesje

  En LTO maar denken dat we met 2.5% extra de lage Amerikaanse dollar kunnen verslaan.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  En wij maar denken dat met een beperking van de produktie de melkprijs in de benen zou blijven. Straks zijn we helemaal de klos, Amerikaanse melk in de schappen, Europese produktie krimpen door verlies van markt en een verlaging van de melkprijs als toetje na.
  En dan de broekriem aanhalen? Vergeet het maar, je hebt dan geen geld meer om een broekriem te kopen.

 • no-profile-image

  Willem

  De meeste boeren willen toch graag een lage melkprijs, dat hebben ze bij de acties in mei voldoende duidelijk gemaakt. Vorig jaar hebben we gezien, dat bij een stijging van de melkprijs de kosten nog sneller stegen. Conclusie: wil je niet langer uitgemolken worden door je cooperatie kies dan een ander vak. Bovendien zal de regering nooit toestaan, dat melk evenveel gaat kosten dan cola. We zijn geen ondernemers, maar managers van de zuivelonderneming en die proberen de prijs van gronddstoffen zo laag mogelijk te houden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.