Home

Achtergrond 197 x bekeken

Chiquita betreedt Chinese markt

Groente en fruitverwerker Chiquita betreedt de Chinese markt.

Het concern kondigde vandaag een joint venture aan met Haitong Food Group voor de verwerking, verkoop en marketing van bewerkte groente en fruit.

Chiquita brengt het bekende fruitmerk in de joint venture in, plus de kennis over voedselveiligheid en marketing. "Met de lokale deskundigheid van Haitong zal dat ons positioneren om met succes deze markt te betreden", zei Fernando Aguirre, algemeen directeur van Chiquita Brands International bij de ondertekening van het contract. De joint venture richt zich op gesneden groente, fruitsalades en verse fruitdranken. Haitong beschikt zelf over productiebedrijven waar het fruit wordt geproduceerd voor verwerking. Haitong heeft met diepvriesgroenten al een positie op de Japanse afzetmarkt, de markt in de VS en Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.