Home

Achtergrond 469 x bekeken 10 reacties

Castratierel op spits

Bedroevend en Nederland op zijn smalst. Zo noemt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, de vertraging in het plan van supermarkten alleen nog varkensvlees van verdoofd gecastreerde biggen te verkopen.

De organisatie was in november een van de ondertekenaars van het convenant van Noordwijk. Eind juli maakte het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel (CBL) bekend dat het niet lukt vanaf 1 januari 2009 alleen nog varkensvlees te verkopen van onder verdoving gecastreerde varkens. Het CBL zet nu in op 1 maart 2009.

Het CBL heeft de mededingingsautoriteit toestemming gevraagd voor de financiering van de aanschaf van verdovingsapparatuur via een fonds dat gevuld wordt via een heffing op het vlees.

Er zijn ook juridische obstakels opgedoken. Voordat varkenshouders in de weer mogen met CO2-verdoving moeten twee wetswijzigingen worden doorgevoerd. Het ministerie van landbouw verwacht deze in de herfst te hebben afgerond. Vooral deze redenen voor het uitstel zit Dales dwars.

Voorzitter Annechien ten Have van LTO-varkenshouderij houdt er vertrouwen in dat er desondanks voor 1 september een start wordt gemaakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  P.Vaernewyck

  Nu foutloos...
  Ik ben ooit stichter geweest van R.O.A. Constrictor een tiental jaar terug, dat stond voor Recht Op Antwoord, constrictor verwees uiteraard naar de wurgslang.De vereniging had toen tot doel (1997) om onder meer dierenrechtenorganisaties te counteren in hun onjuiste en scheef getrokken informatieverspreiding. Ik denk dat ze daar nu in bij onze Noorderburen ook aan toe zijn.

 • no-profile-image

  gert

  en niet te vergeten van den ouweland

 • no-profile-image

  gj

  Dit weekeinde stond er in de Telegraaf een artikel hoe het bedrijfsleven getreitert werd door dit soort groeperingen. En dat er maatregelen in de vorm van subsidie intrekkingen werden overwogen.
  Dat de boeren al jaren hinder ondervinden van bedreigingen en laster campagnes van dit soort instellingen is kennelijk nooit doorgedrongen in de politiek.

 • no-profile-image

  P.D

  Wie roepen er weer het hardst het zijn weer de mensen die erbij zitten als er een afspraak gemaakt word, maar met de portomenee van een ander.
  Wij willen als sector liever op houden met casteren maar de zelfde mensen die nu heel hard roepen willen zelf het beren vlees niet kopen.
  En dat soort mensen zit tegenwoordig nog in Den Haag ook, lees de telegraaf van het weekend maar.
  Maar ook daar zitten ze zonder dat ze zelf de prijs hoeven te betalen.
  Laten we nu even rustig blijven er word hard aan gewerkt door een ieder die in deze zijn verantwoording heeft.
  Volgens mijn roepen deze oproer kraaiers veel harder dan de biggen bij mijn in de stal.
  Of is het gewoon weer te doen om de boer een trap na te geven?
  Dan hebben jullie pech want daar gaan wij niet voor aan de kant.
  Daar komen we alleen maar sterker uit

 • no-profile-image

  P.Vaernewyck

  Ik ben ooit stichter geweest van R.O.A. Const, een tiental jaar terug, tot doel rictor, dat stond voor Recht Op Antwoord, constrictor verwees uiteraard naar de wurgslang.De vereniging had toen tot doel om onder meer dierenrechtenorganisaties te counteren in hun onjuiste en scheef getrokken informatieverspreiding. Ik denk dat ze daar nu in bij onze Noorderburen ook aan toe zijn.

 • no-profile-image

  patrick vaernewyck

  tikfout in vorige: het moet zijn R.O.A. constrictor

 • no-profile-image

  J.

  Hallo P.Vaernewyck, België
  Helemaal mee eens.
  Is het gelukt?
  En hoe doen jullie dat?

  J. a. B, te E nl.

 • no-profile-image

  boer

  jeuk aan z'n ballen, neem ik aan.

 • no-profile-image

  Lees

  De politiek? Dat zijn er juist meer van hetzelfde soort. Zie daar Duivendak, Samson en Thieme, heb je daar iets van te verwachten?

 • no-profile-image

  G. Aanstoot

  Wordt het niet eens tijd om een ook een offensief te gaan vormen tegen dit soort ongeleide projectieln die louter en alleen maar bezig zijn om een harwerkende ondernemer te dwarsbomen met het verzinnen van regels om het voor de beesten beter geregeld te krijgen dan voor de medemens ?
  We zijn het allen snel eens dat we onze natuur moeten beschermen, maar vergeet nou even niet dat NL maar een spelde knopje is op de wereld kaart, we hebben het (als het aan deze minderheden groep) ligt hier straks prima voor elkaar op dat gebied, echter we zullen de producten moeten gaan importeren daar het produceren van voedsel in NL stom weg te duur gaat worden en de rest van de wereld maar een beetje aan klooit. kort om veranderingen prima, maar dan wereld wijd en geen beslissing op basis van emotie om dat het toch allemaal wel erg zielllig is voor de beestjes, daar ligt overigens een schone taak voor de pers, weet wat je wel en niet moet schrijven, soms laten we mensen zaken zien waar men niet op zit te wachten en al helemaal niet weet om mee om te gaan.
  Wees gegroet

  veel wijsheid.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.