Home

Achtergrond 1 reactie

Canadees bedrijf erkent schuld voedselvergiftiging

Het Canadese bedrijf Maple Leaf Foods heeft erkend schuldig te zijn aan de uitbraak van listeriose, een zeldzame bacteriële infectie, waardoor ten minste vijftien mensen zijn overleden.

"Ik benadruk dat wij verantwoordelijk zijn'', aldus een van de managers van het bedrijf. De uitbraak werd herleid naar een partij bedorven kant-en-klaarvlees van Maple Leaf Foods. Zeker 26 mensen zijn vergiftigd nadat ze het bedorven vlees hadden gegeten.

Het bedrijf heeft de vleesverwerkingsfabriek in Toronto gesloten en daarnaast uit voorzorg meer dan tweehonderd van zijn vleesproducten uit winkels teruggenomen. Experts zoeken nog naar de bron van de besmetting.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    voedsel produceren

    Je ziet, ook als men 101 controle systemen heeft er altijd fouten gemaakt kunnen worden. Jammer dat jezelf aan afspraken houden vandaag de dag geen waarde meer heeft. Als iedereen in de keten tot aan de consument zijn of haar verantwoordelijkheid neemt zou dit niet hoeven te gebeuren. Uit eindelijk komt alles op het bordje van de primaire producent.

Of registreer je om te kunnen reageren.