Home

Achtergrond

Cameron wil maatregelen tegen Rusland

De leider van de Britse Conservatieven, David Cameron, wil dat het Westen maatregelen neemt tegen Rusland, voor de Russische rol in het conflict in Georgië.

De oppositievoorman deed die oproep vandaag in een artikel in de Britse krant Sunday Times. Zo moet Rusland volgens Cameron geschorst worden als lid van het verbond van de rijkste industrielanden, de G8. Ook zouden de gesprekken over een samenwerking tussen Rusland en de Europese Unie op een laag pitje gezet moeten worden.

,,Rusland wil internationale erkenning en respect. We moeten duidelijk maken dat de weg die het land heeft gekozen, leidt naar isolatie en verachting'', schrijft Cameron, die zaterdag naar de Georgische hoofdstad Tbilisi is gegaan om Georgië te steunen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.