Home

Achtergrond 218 x bekeken

CSM boekt solide winst

Producent van bakkerijproducten CSM heeft in de eerste helft van het jaar een nettowinst geboekt van 65,2 miljoen euro.

Dit is beter dan de gemiddelde verwachting van analisten. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf vandaag heeft gepresenteerd.
De omzet groeide van 1,21 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder tot 1,25 miljard euro. De autonome omzetgroei bedroeg 11,2 procent.

CSM stelde dat het goed heeft kunnen omgaan met de moeilijke marktomstandigheden zoals de stijgende grondstoffenprijzen en teruglopende economie. Het concern heeft de hogere grondstofkosten volledig kunnen doorberekenen aan zijn afnemers.

Het bedrijf zei verder dat herstructureringsmaatregelen in Duitsland en Noord-Amerika de winstgevendheid onder druk zetten. Deze herstructureringen gaan verder dan het al lopende kostenbesparingsprogramma. De baten uit dit programma bedragen voor dit jaar al 112 miljoen euro, iets meer dan de eerder verwachte 110 miljoen euro.

Volgens het bedrijf haalt het zijn oorspronkelijke doelstellingen voor de winstmarges niet, maar worden de cijfers vertekend door valutaeffecten en fluctuaties van de prijzen van grondstoffen. CSM haalt bijna de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten, waardoor de zwakke dollar invloed heeft op de cijfers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.