Home

Achtergrond 8 reacties

CDA en VVD kritisch over subsidie aan milieuclubs

Regeringspartij CDA en oppositiepartij VVD zijn kritisch over de subsidies aan milieuorganisaties.

Tweede Kamerlid Elly Blanksma van het CDA wil dat minister Jacqueline Cramer (Milieu) de financiële steun onder de loep neemt. De VVD vindt al langer dat actiegroepen niet gesteund moeten worden door de overheid.

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) trok dit weekeinde aan de bel over slecht onderzoek van onder meer Milieudefensie over de verkoop van 'fout hout', waarvan de resultaten publiek worden gemaakt. Blanksma zegt maandag na een bericht in De Telegraaf, dat zij vreest dat winkeliers door het slechte onderzoek ten onrechte schade wordt berokkend.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot stelt dat het prima is dat actiegroepen als Milieudefensie hun mening verkondigen en zich bijvoorbeeld verzetten tegen de aanleg van een snelweg, maar niet met subsidie van de overheid. "Laat ze het geld zelf maar binnenhalen.''
Blanksma heeft op zich niks tegen steun aan milieuorganisaties, maar dan moet het geld wel besteed worden aan gedegen onderzoek. "Want het kan nooit zijn dat de doelstelling is: We draaien de nek om van de Nederlandse detailhandel.''

Een woordvoerster van Milieudefensie reageert verbaasd op het rapport van de RND. Volgens haar komt de raad niet met bewijzen voor zijn kritiek. "Wij doen altijd heel breed onderzoek en publiceren ook de reacties van de bedrijven.'' Volgens Milieudefensie wekt de RND ten onrechte de suggestie "dat wij zo maar iets roepen''.

Lees ook: RND wil onderzoek naar subsidie milieuorganisaties

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  He hertog jan jij moet niet in de kroeg zitten maar werken. Dan heb je ook geen geld tekort. En subsidie komt van EU af zodat luie flikker zoals jou goedkoop kunnen eten. En wij aan de onderkant van de streep nog verliesdraaien. Dus luie zak ga werken en als je dan meetelt in de samenleving mag jij je muil pas open trekken.

 • no-profile-image

  gert

  bezigheidstherapie voor uitkeringstrekkers

 • no-profile-image

  veehouder

  Er is op zich niks mis met groepen mensen die zich inzetten voor het milieu, integendeel, ook de landbouw heeft hier baat bij.
  Het zijn de doorgeslagen poppetjes die zich willen profileren door constant in de picture te willen zijn met de meest maffe doemscenario's. En dit komt gewoon omdat men ( als deel-wetenschapper)geen totaaloverzicht heeft maar last heeft van tunnelvisie als het gaat om het beschermen van een planten- of dierensoort.
  Maar het ergste is dat zij deze "wetenschap" misbruiken om het landschap naar hun hand proberen te zetten door ondernemers te verdrijven of onder druk te zetten.

 • no-profile-image

  hertogjan-bier

  heeeeeeeeeee gert. Uitkeringstrekkers. Man ik kom een boel geld tekort om in de kroeg te kunnen zitten. dat geld hebben die boeren al allemaal ingeslikt als subsidie. lijkt gewoon nergens op. afschaffen die intensieve veehouderij. weg met dat gesleep met beesten. is nergens voor nodig, geld nuttig besteden en aan mij geven. klote boeren.

 • no-profile-image

  Jac

  en nou maar hopen dat de politiek het ook waar maakt. Dit soort terreurorganisaties moet hun propaganda maar zelf financieren. Ook het door vele van deze groepen gekregen goede doelen keurmerk waardoor ze goedkoop reclametijd kunnen krijen moet worden afgenomen. ik wil niet dat met mijn belastinggeld ook maar een cent betaalt wordt aan dit soort tuig dat alles wil tegenhouden door misleiding en leugens.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ....kritisch???!!!... afschaffen die wantoestanden!

 • no-profile-image

  Pluimveehouder

  Ik vind het gek dat nu de MKB door zulke clubs geterroriseerd worden er wel reactie komt van de overheid.(of ze er wat aan doen is een tweede). De intensieve veehouderij is al jaren doelwit van deze en andere terroristen maar schijnbaar is dat allemaal geoorloofd.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  CDA en VVD staan zelf al gigantisch onder de invloed van diverse milieuclubs, anders hadden ze deze terroristische organisaties al veel eerder aangepakt

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.