Home

Achtergrond

Burger King boekt meer winst

Burger King, 's werelds op een na grootste fastfoodketen, heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar de nettowinst met 42 procent verhoogd tot 51 miljoen dollar.

De aartsrivaal van McDonald's profiteerde van de introductie van nieuwe menu's, langere openingstijden en de herinrichting van oudere restaurants.

De omzet steeg met 9 procent naar 646 miljoen dollar, maakte Burger King vandaag bekend. De cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht. De wereldwijde verkoop in de restaurants van Burger King die minstens een jaar zijn geopend, steeg met 5,3 procent in het afgelopen kwartaal. Dat is het achttiende opeenvolgende kwartaal dat de verkoop stijgt.

Over het hele boekjaar 2007/2008, dat eind juni is geëindigd, nam de winst met 28 procent toe tot 190 miljoen dollar. De omzet steeg met 10 procent naar 2,5 miljard dollar. Topman John Chidsey verwacht dit boekjaar opnieuw meer winst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.