Home

Achtergrond 161 x bekeken 1 reactie

Brussel geeft 3 miljoen aan armen Haïti

De Europese Commissie stelt 3 miljoen euro extra beschikbaar voor hulp aan de 1,5 miljoen armen in Haïti, die zwaar getroffen zijn door de internationaal gestegen voedsel- en brandstofprijzen.

De hulp is vooral bedoeld voor vrouwen en kinderen op het platteland van Haïti. Het gaat om hulp op het gebied van voedsel, water, gezondheid en sanitaire voorzieningen.

Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. 78 Procent van de bevolking moet rondkomen van minder dan 2 dollar per dag.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Leyn - De Beul

  Geachte

  Mijn man en ik werken reeds20 jaar als vrijwilligers in desloppenwijken van PaP.
  Wij zijn blij met de beslissing. De armen lijden inderdaad honger door de stijging van de viedselprijzen. bij ons in de sloppenwijken van PaP komen regelatig moeders en kinderen om voedsel vragen. Vooral de straatkindern lijden hieronder. Als er geen voedsel in binnen de gezinnen wat rest er dan nog voor een straat kind.
  Brussel houdt controle aldaar hoe ons geld besteeds wordt want lokale medewerkers geven familie en vrienden voorkeur, kopen wat gsm', een computer of laptop voor henzelf, en dergelijke luxe.
  Dank in naam van de Haïtianen
  ps onze website www.hulpaanhaiti.org

Of registreer je om te kunnen reageren.