Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Brochure voor Poolse uitzendkrachten over alcohol

Brochures in het Nederlands en Pools moeten het alcohol- en drugsgebruik onder buitenlandse uitzendkrachten terugdringen.

De Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) maakte vandaag bekend het alcohol- en drugsgebruik onder de uitzendkrachten te willen aanpakken.

Omdat de meeste buitenlandse werknemers in Nederland van Poolse afkomst zijn, is gekozen voor voorlichtingsmateriaal in het Pools, aldus de VIA. Ook is voor werkgevers op een rijtje gezet hoe ze alholoproblemen onder werknemers zouden kunnen proberen op te lossen.

"De realiteit is dat mensen die ver van huis aan het werk zijn ter ontspanning alcohol nuttigen'', aldus Gerlof Roubos, directeur van de VIA. "Uiteraard is hier niets mis mee, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de gevaren die hieruit kunnen voortkomen. Wij vinden het van groot belang dat de arbeidsmigranten zo goed mogelijk functioneren, zowel op hun werk als in de 'privésituatie'.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tom Vermeiren

    Waar kan ik de brochure over alcohol in het pools afdrukken?

    Dank

Of registreer je om te kunnen reageren.