Home

Achtergrond 213 x bekeken 3 reacties

Brazilië sluit grote pluimveedeal met India

Brazilië heeft een overeenkomst gesloten met India voor het exporteren van onverwerkte kip.

Dat heeft de Braziliaanse vereniging van pluimveeproducenten en -verwerkers (ABEF) vrijdag bekend gemaakt, zo meldt persbureau Reuters. In het eerste jaar van de overeenkomst zal Brazilië 300.000 ton naar India exporteren. Door deze deal wordt India de grootste importeur van Braziliaans pluimvee en passeert daarmee Rusland, dat afgelopen jaar 194.000 ton pluimveevlees uit het Zuid-Amerikaanse land haalde.

"De export van 300.000 ton vlees is 10 procent van wat we wereldwijd vanuit Brazilië exporteren", zegt Francisco Turra, voorman van ABEF.

In India wonen zo'n 1 miljard Hindoes die geen rundvlees eten. Dat maakt het land tot een grote potentiële markt voor pluimveevlees. Door de uitbraken van vogelpest in het Aziatische land is India genoodzaakt meer pluimveevlees te importeren, heeft het Braziliaanse landbouwministerie in een verklaring laten weten. De laatste jaren heeft India al zo'n miljoen stuks pluimvee moeten ruimen vanwege vogelpest.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  300.000 ton is 10% van de totale produktie van Brazilie,dus de totale produktie van Brazilie is 3miljoen ton pluimveevlees,dit is een enorme hoeveelheid

 • no-profile-image

  boer

  Ja, Gert, dat is heel veel kijk maar uit, want anders krijg jij het door je ...... geduwd, dacht je niet? Als t links om niet lukt, gaat het wel rechts om. WTO akkoord of niet, Als hier niet binnen komt, belemmeren ze wel je exportmogelijkheid naar een ander land

 • no-profile-image

  Joop

  Dr. Gert, goed lezen het is 10 % van de export. De totale productie was vorig jaar 10,3 miljoen ton.
  300.000 ton is minder dan de productie groei de eerste 6 maanden van dit jaar.
  Waarom zou Nederland nog moeten exporteren, als het elders zoveel goedkoper kan ?

Of registreer je om te kunnen reageren.